Outdoor Exclusive gaat verder in de A.S. Adventure Group

Veel gestelde vragen

Wat is de reden dat Outdoor Exclusive verder gaat in de A.S. Adventure Group?

Outdoor Exclusive is een onderdeel van de A.S. Adventure Group, een Belgische groep van outdoor ketens waar onder andere A.S. Adventure in België, Bever in Nederland, Cotswold Outdoor in het Verenigd Koninkrijk en McTrek Outdoor Sports in Duitsland onder vallen. Om onze klanten beter te kunnen bedienen van de beste outdoor deals, wordt Outdoor Exclusive door gezet binnen de verschillende andere ketens.

Dit houdt in dat je de beste outdoor deals voortaan niet meer via outdoor-exclusive.com vindt, maar bij A.S. Adventure, Bever, Cotswold Outdoor of McTrek Outdoor Sports.


Tot wanneer is de webshop van Outdoor Exclusive nog open?

Outdoor-Exclusive.com zal nog open blijven tot en met donderdag 30 augustus 2018. Dit zal de laatste dag zijn dat de webshop online staat en je een bestelling kunt plaatsen. Afhandeling van bestellingen en de klantenservice zullen uiteraard nog doorlopen na deze datum totdat de laatste bestellingen en retouren verwerkt zijn.


Wat gebeurt er met de webshop van Outdoor Exclusive?

Donderdag 30 augustus is de laatste dag dat de webshop beschikbaar zal zijn. Op vrijdag 31 augustus zal de webshop offline gehaald worden en is het niet meer mogelijk om bestellingen te plaatsen.


Als de webshop van Outdoor Exclusive sluit, waar vind ik dan voortaan goede outdoor deals?

De beste outdoor deals vind je voortaan bij de andere ketens binnen de A.S. Adventure Group, zoals A.S. Adventure in Belgie, Bever in Nederland, Cotswold Outdoor in het Verenigd Koninkrijk en McTrek Outdoor Sports in Duitsland.

Wil je als liefhebber van de mooiste outdoor merken altijd op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief van:

Op die manier ben je altijd op de hoogte van de nieuwste producten en beste aanbiedingen!


Bestellen

Kan ik nog gewoon bestellen bij Outdoor Exclusive? En zo ja, tot wanneer?

Ja, je kunt nog bestellen tot en met donderdag 30 augustus 2018 23.59 uur. Tot die tijd profiteer je dus gewoon nog van de beste outdoor deals met de mooiste merken.


Hoe weet ik zeker dat betalen bij Outdoor Exclusive veilig is nu de webshop sluit?

We garanderen je dat betalen bij Outdoor Exclusive veilig is en blijft tot en met de laatste dag. Mocht je na 30 augustus nog vragen hebben over je betaling of bestelling, is de klantenservice gewoon nog bereikbaar.


Hoe zit het met het door mij betaalde geld voor een bestelling, is dat niet verdwenen straks?

Dit is volledig veilig en zal teruggestort worden in geval van retour of annulering. De webshop van Outdoor Exclusive stopt en er is geen sprake van faillissement, je geld zal dus alleen gebruikt worden voor de levering van de door jou bestelde producten.


Ik heb nog een kortingscode / voucher, kan ik die nog gebruiken?

Kortingscodes en kortingsvouchers blijven geldig zolang je nog kunt bestellen. Dit is tot en met donderdag 30 augustus 2018.


Als ik nu nog iets bestel, wordt deze bestelling dan nog wel geleverd?

Zeker weten, alle bestellingen die geplaatst worden tot en met donderdag 30 augustus 2018 zullen gewoon geleverd worden volgens de voor jouw bestelling geldende levertermijn.


De verwachte leverdatum is later dan de einddatum van Outdoor Exclusive, is dat geen probleem?

Dat is geen probleem, de webshop gaat offline, maar de geplaatste bestellingen zullen gewoon geleverd worden volgens de voor jouw bestelling geldende levertermijn.


Kan ik nog artikelen bij een al bestaande bestelling toevoegen?

Dit is alleen nog mogelijk tot en met donderdag 30 augustus 2018 aangezien je dan nog een aanvullende bestelling kunt plaatsen. En op voorwaarde dat je het verzendadres niet wijzigt. Plaats beide bestellingen en neem daarna direct contact op met de klantenservice via team@outdoor-exclusive.com. De additionele verzendkosten zullen dan teruggestort worden.


Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren?

Zolang je bestelling nog niet is verzonden vanuit ons magazijn kunnen wij deze nog voor je aanpassen. Staat er een fout in de adresgegevens, heb je een verkeerd product besteld, of wens je een product te annuleren of juist aan de bestelling toe te voegen, neem dan even contact op met onze klantenservice via team@outdoor-exclusive.com.

Let op: het toevoegen van artikelen aan een bestaande bestelling is NIET meer mogelijk na donderdag 30 augustus 2018.


Ik heb een vraag over een bestelling/betaling, wat moet ik doen?

Wanneer je een vraag hebt betreffende een bestelling of betaling, neem dan contact op met onze klantenservice via team@outdoor-exclusive.com. Onze medewerkers zullen je met plezier zo spoedig mogelijk verder helpen. En ook na 30 augustus 2018 staan onze medewerkers van de klantenservice voor je klaar.


Bestaande bestellingen

Ik heb eerder een bestelling geplaatst, wat gebeurt daarmee?

Maak je geen zorgen, alle eerder geplaatste bestellingen zullen gewoon geleverd worden volgens de voor jouw bestelling geldende levertermijn.


Kan het zijn dat mijn bestelling niet meer geleverd wordt na de einddatum van Outdoor Exclusive?

In principe niet, het sluiten van de webshop van Outdoor Exclusive is niet van invloed op de levering en/of annulering van jouw bestelling. Mocht er toch een probleem zijn met je bestelling zal onze klantenservice hierover tijdig contact met je opnemen.


Verzenden en bezorgen

Nu de webshop van Outdoor Exclusive sluit, hoe gaat het dan met verzenden en bezorgen?

Alle tot en met donderdag 30 augustus 2018 geplaatste bestellingen zullen geleverd worden volgens de voor jouw bestelling geldende levertermijn.

Zodra jouw bestelling door ons centrale magazijn in Antwerpen (België) is verstuurd, krijg je een ordernummer en Track&Trace code van BPost waarmee je jouw bestelling kunt volgen. Afleveringen in België worden verzorgd door BPost. Afleveringen in Nederland worden uitgevoerd door DHL.


Ik heb geen verzendbevestiging ontvangen, wat nu?

Neem dan even contact op met onze klantenservice via team@outdoor-exclusive.com. Onze medewerkers achterhalen dan het probleem en zoeken direct naar een oplossing.


Kan ik het afleveradres voor mijn bestelling nog aanpassen?

Tijdens het plaatsen van je bestelling kan je zelf kiezen waar je de bestelling wilt laten bezorgen. Heb je een foutje gemaakt? Neem dan direct contact op met onze klantenservice via team@outdoor-exclusive.com. Onze medewerkers kunnen dan het afleveradres voor je aanpassen.


Ik heb een vraag over een bestelling/betaling, wat moet ik doen?

Wanneer je een vraag hebt betreffende een bestelling of betaling, neem dan contact op met onze klantenservice via team@outdoor-exclusive.com. Onze medewerkers zullen je met plezier zo spoedig mogelijk verder helpen.


Retourneren

Kan ik mijn aankoop nog retourneren nu de webshop van Outdoor Exclusive sluit?

Als consument heb je het recht je aankoop binnen 14 dagen te herroepen zonder opgaaf van reden. Het sluiten van de webshop van Outdoor Exclusive verandert niks aan deze ‘zichttermijn’. De 14 dagen ‘zichttermijn’ gaat in op de dag na ontvangst van het artikel. Als je meerdere artikelen in één keer besteld hebt, kun je herroepen tot 14 dagen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen. Na herroeping heb je nog 14 dagen om het artikel naar ons terug te sturen.

De verzendkosten van een retourzending vanuit Nederland zijn €2,95. Je kunt je retourzending verzenden naar ons antwoordnummer, dat je vindt op het meegeleverde retourformulier. De kosten à € 2,95 worden ingehouden op het te retourneren bedrag. Bijvoorbeeld: heb je iets besteld t.w.v. €50,00 en stuur je dat retour naar ons antwoordnummer, dan ontvang je €47,05 terug van ons. De lijst met PostNL locaties waar je de retourzending kunt afgeven, vind je hier.
Het gebruik van het antwoordnummer is optioneel. Artikelen kunnen ook binnen kantooruren (maandag t/m donderdag van 09:00-17:00 uur en vrijdag van 09:00-15:00 uur) afgeleverd worden op de Heulweg 47 te Pijnacker onder vermelding van "OUTDOOR EXCLUSIVE RETOUREN/WAREHOUSE". In dit geval zullen er geen retourkosten worden ingehouden op het te retourneren bedrag.

De verzendkosten van een retourzending vanuit de UK zijn £ 2,50.
Je kunt je retourzending verzenden naar ons antwoordnummer. Je kunt de retoursticker verkrijgen door naar de website van royal mail te gaan: https://www.royalmail.com/track-my-return/pick-a-retailer. De kosten à £2,50 worden ingehouden op het te retourneren bedrag. Bijvoorbeeld: heb je iets besteld t.w.v. £50,00 en stuur je dat retour naar ons antwoordnummer, dan ontvang je £47,50 terug van ons.

Retourzending vanuit België en overige landen.
Bij een retourzending vanuit België en andere landen gelden andere retourvoorwaarden. Het is vanuit deze landen niet mogelijk om een retourzending te verzenden naar een antwoordnummer. Je kunt jouw bestelling terugsturen naar: Outdoor Exclusive Congobootstraat 16, 2660 Antwerpen, België


Wat zijn de retourvoorwaarden van Outdoor Exclusive?

Het artikel moet uiteraard ongebruikt zijn en compleet met, indien redelijkerwijs mogelijk, de oorspronkelijke verpakking. Het passen van kleding is geen enkel probleem. Als je schoenen past doe dit dan altijd binnenshuis. Indien je het product beschadigd hebt, kunnen wij hier kosten voor in rekening brengen. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Outdoor Exclusive niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoek raken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een verzendbewijs en bewaar deze goed.


Is het mogelijk om geleverde artikelen om te ruilen in een andere kleur of maat?

Het is niet mogelijk om artikelen om te ruilen, dit omdat we zelf geen voorraad hebben. Onze aanbiedingen zijn tijdelijk en we bestellen uitsluitend de artikelen die door onze leden gekocht worden.


Hoe kan ik mijn aankoop retourneren?

Je kunt je bestelling per post aan ons retourneren. Wij willen je vragen om, indien mogelijk, de factuur (of een kopie van die factuur) mee te sturen in de verpakking. De kosten van retourneren verschillen per land, zie hiervoor de retourvoorwaarden. Voor een snelle en correcte afhandeling, is het belangrijk dat je gebruik maakt van het retourformulier dat je bij je bestelling hebt ontvangen. Heb je het retourformulier niet meer? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag.


Wanneer kan ik mijn geld terug verwachten?

Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 werkdagen na ontvangst van de artikelen of na ontvangst van de herroepingsmededeling betalen we alle ontvangen betalingen terug op dezelfde wijze als waarmee je hebt betaald. Heb je verzendkosten aan ons betaald voor je bestelling, en retourneer je de volledige bestelling? Dan ontvang je ook deze verzendkosten van ons terug.


Ik heb een e-mail gekregen over een storting maar nog geen geld ontvangen, wat nu?

Wij wachten waarschijnlijk nog op een rekeningnummer waarop wij het aankoopbedrag kunnen terugstorten. Je kunt dit aan ons doorgeven via team@outdoor-exclusive.com. Het aankoopbedrag wordt na ontvangst van de retour zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 werkdagen op je rekening teruggestort.


Ik heb met creditcard betaald maar nog geen geld van de retourzending ontvangen, wat nu?

Wij storten het aankoopbedrag na ontvangst van het artikel of na ontvangst van de herroepingsmededeling, zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen vijf werkdagen terug op je creditcard. Dit kan je controleren op het (online) overzicht bij de bank of uitgever van je creditcard.


Ik heb betaald met cadeaucheques, wat gebeurt er bij een retour?

Omdat de webshop van Outdoor Exclusive gaat sluiten, kunnen we je retour niet terugbetalen met tegoedbonnen. Je tegoed zal in dit geval op een rekening worden teruggestort.


Hoe zit het met garantie op de door mij bestelde producten?

De garantievoorwaarden van de producent blijven gewoon van kracht. Voor vragen hierover kun je na het sluiten van de webshop van Outdoor Exclusive het beste terecht bij de betreffende producent.


Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Heb je toch nog een andere vraag? Neem dan even contact op met onze klantenservice via team@outdoor-exclusive.com. Onze medewerkers zullen je met plezier zo spoedig mogelijk verder helpen.


Toch blijven profiteren?

Toch blijven profiteren van mooie outdoor deals?

Wil je als liefhebber van de mooiste outdoor merken altijd op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief van:

Op die manier ben je altijd op de hoogte van de nieuwste producten en beste aanbiedingen!